Brandventilator Fasad

Utåt eller inåtgående brandventilator för montering i vägg/fasad eller tak med hög lutning. Finns i underkant, överkant eller sidohängt utförande.

 


Karm
Karmen är tillverkad i aluminium med bruten köldbrygga.  

Ytbehandling
Ventilatorn levereras som standard i naturanodiserad eller vitlackerat utförande. Lackering i alla kulörer i NCS eller RAL system vid begäran. Olika lackering på in och utsida är möjligt. 

 
Utförande
Ventilatorn kan levereras i antingen ljustätt isolerat lock i aluminum eller i glasat (2 el. 3 glas) utförande för naturligt ljus.   

Storlekar
Tillverkas i önskat storlek anges i Bredd x Höjd KYM (karmyttermått) . Större storlekar levereras i större parti med flera öppningar i partiet för enklare montage. Normal öppning för ventilatorn är 40°.

Säkerhet
Inbrottsgaller i klass 2 el 3 kan fabrikmonteras eller medskickas i leverans.

 


Öppningsystem

Elektriskt via hållmagnet
Ventilatorn är utrustad med en hållmagnet 24V (två st vid bredare ventilatorer för att locket skall kunna sluta tätt) som håller locket stängt. När strömmen bryts till hållmagneten öppnar locket.  För automatisk öppning kompletterar man med en termosäkring den smältsäkring som aktiverar systemet vid uppnådd temperatur (75°C, 100°C standard) 

 
Elektriskt via elmotor
Ventilatorn är utrustad med en kedjemotor eller spindelmotor 24V (alt. 230V vid endast dagligventilation) som öppnas via en tryckknapp. Ventilatorn går givetvs också att stänga via motor. 24V systemet går även att använda för dagligventilation. Kan även kompletteras med rökdetektor, termosäkring och tempgivare för automatisk öppning.

Mekaniskt via vajer
Ventilatorn är utrustad med ett lås som öppnas genom att man drar i en invändig wire. För automatisk öppning kompletterar man med en smältsäkring som smälter av vid uppnådd temperatur (72°C, 95°C standard). 

Mekaniskt manuellt
Ventilatorn är utrustad med t.ex ett spanjolettlås med trekantsnyckelöppning (andra utföranden på begäran). Kan kompletteras med hänglås med brandkårsnyckel.

 

Stängning:
- Via invändigt handtag

- Via invändig wire
- Via motor
- Stängning utifrån 
 

Styrning av elektriska system hållmagnet
- Se produktblad
 

Styrning av elektriska system motorer
- Se produktblad


Relaterade produkter


  Våra produkter

   Kontakta oss

Ring oss:
031 - 99 22 22 
Maila oss:
lufta@lufta.se 
Besök oss:
Datavägen 55K
43632 Askim 

Webbkarta

Admin

Direktonline