Motorer & Manöver

 

Produkter för brandgasventilation eller naturlig ventilation med motoriserade lösningar. Här hittar du fönstermotorer, styrcentral, detektorer, manöverknappar, tempgivare, öppningsystem osv. Elektrisk styrning via motorer är ett modernt, säkert och bekvämt sätt att styra sin brandgasventilation eller ventilation med.   

 

Fönstermotorer

Motorer och tillbehör för öppning och stängning av t.ex. fasadfönster, ljuskupoler och rökluckor. Motorer i kedje, kuggstång eller spindelutförande även specialmotorer för lamellfönster, dörrar och vår klapparmsmotor. Finns i 24V eller 230V (vissa motorer) utförande. Som styrning rekommenderar vi våra styrcentraler EMB.
  Kedjemotor i fasadfönster

 

Styrcentral EMB  -   24V

Styrcentralens uppgift är att kunna kontrollera rökgasevakueringen vid en eventuell brand men också för daglig ventilation av lokalen. Finns i kompaktversion eller utbyggbar modulversion för större anläggningar. Samtliga centraler har batteribackupfunktion som säkerställer att systemet fungerar i upptill 72 timmar vid ett eventuellt strömavbrott.
 
  Styrcentral EMB för brandgasventilation och naturlig ventilation

 

Styrcentral SV  -  48V eller 24V

Styrcentralens uppgift är att kunna kontrollera rökgasevakueringen vid en eventuell brand men också för daglig ventilation av lokalen. Finns i kompaktversioner med BUS funktion för större anläggningar. Samtliga centraler har batteribackupfunktion som säkerställer att systemet fungerar i upptill 72 timmar vid ett eventuellt strömavbrott. Anpassad för våra öppningsystem rökluckor och som styrning till Brandventilator BVM.

 
  Styrcentral SV för  brandgasventilation och Naturlig ventilation

 

Öppningssystem för rökluckor (brandgasventilatorer)

Öppningssystem för rökluckor på tak med en öppningsvinkel på upptill 160 grader. Godkända för brandgasventilation enligt EN12101-2. I en patenterad travers är en motor elmotor monterad som med en unik kraftöverföring öppnar små och stora ljuskupoler/lock. Låg strömförbrukning med 48V eller 24V strömmatning.

 
  Öppningssystem för rökluckor

  Våra produkter

   Kontakta oss

Ring oss:
031 - 99 22 22 
Maila oss:
lufta@lufta.se 
Besök oss:
Datavägen 55K
43632 Askim 

Webbkarta

Admin

Direktonline